Beweeg met de muis over de ronde afbeeldingen voor een koppeling naar de desbetreffende website
campus Kortrijk
voorheen : de Korf vzw
Gegroeid vanuit de inzet van de Zusters Verrue, later voortgezet door de Zusters van het Geloof. In oorsprong betrof het uitsluitend een residentiële opvang en begeleiding van minderjarigen. In 1992 werd een dagcentrum opgestart en in 1999 een thuisbegeleidingsdienst. Binnen de residentiële capaciteit werden mogelijkheden uitgebouwd om jongeren te begeleiden in het kader van TrainingsCentrumKamerwonen (TCK) en Begeleid Zelfstandig Wonen (BZW). In 2013 werd geopteerd om alle hulpverleningsvormen aan te bieden binnen 7 integrale afdelingen op dezelfde site. Er is een streven om ‘maatwerk’ te bieden, inspelend op de hulpvragen die zich aandienen.
campus Roeselare
voorheen : Onze Kinderen vzw
Gestart als St.Elizabeth Liefdeswerken door Moeder Ida, in mei 1945 overgenomen door het echtpaar Camerlynk-Vanneste, gericht op het welzijn en de opvang van kinderen en gezinnen in noodsituaties. Vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw kende de werking een gestage differentiatie en decentralisatie. Zelfs in die mate dat op vandaag het mobiele en ambulante aanbod (thuis- & dagbegeleiding) het aantal residentiële plaatsen (verblijf, kamerwonen en begeleid zelfstandig wonen) ruim overtreft.
campus Wervik
voorheen : O2 vzw
Heeft als oorsprong kinderkribbe Kabouterland, opgericht op de site door de Grauwe Zusters-Franciscanessen en die later evolueerde tot 'een instelling voor verwaarloosde jeugd'. In 1973 ontstaat de vzw “Huis De Witte Berken”, die doorheen de jaren uitgebreid werd met nieuwe leefgroepen en werkvormen. Eind de jaren negentig diende van overheidswege de vzw opgesplitst te worden in vzw De Witte Berken (begeleidingstehuis) en vzw Centrum De Wijzer (onthaal, oriëntatie en observatiecentrum). Ruim tien jaar geleden werden beide vzw’s terug verenigd en in 2016 wijzigde de naam van de juridische entiteit in vzw O2.