top of page
  • Alessandro Depoorter

Satelliet Suzy

... was helaas niet te zien. Maar dat kon de pret niet derven. Vele van onze jongeren keken zich de ogen uit. En met hen ook enkele begeleiders. Met dank aan het project STEAM*stars*.


Wie zei ook alweer dat jongeren geen interesse (meer) hebben in wetenschap? Om nog maar te zwijgen van de kinderen en jongeren in de Jeugdzorg? Tweemaal lik op stuk!


Na een eerder bezoekje aan het Astrolab IRIS in Zillebeke volgde een eerste van vele uitstapjes/workshops van het project STEAM*stars* (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics, gezamenlijk project met vzw de Walhoeve en vzw de Loods).

Hierbij kregen we de kans om bij het vallen van de avond naar de sterren te gaan kijken.  Een mooie opkomst waarbij alle leefgroepen van campus Roeselare vertegenwoordigd werden. Even wegdromen op Jupiter, de maan, de gordel van Oreon, een groepering van sterren, ... Buitenaards!

Volgende tussenstop in het project: workshop 3D-tekenen en printen, Space Mission: bouw je eigen ruimteship, enz. Wordt dus vervolgd.
203 weergaven

Comments


bottom of page