top of page
  • Dimitri Delbeecke

Wat ruist er door het struikgewas?

Nostalgisch wordt vaak teruggedacht aan het fietsparcours dat achter (toen nog) leefgroep Ter Beke lag. Kinderen spendeerden er uren in het zadel, onnoemelijk veel kilometers werden er afgemaald en talloze jongeren genoten van deze plek als uitlaatklep. Grote bouwwerken zorgden er echter voor dat dit parcours onbruikbaar werd.


Daar komt binnenkort verandering in, want niet enkel de kippen zijn druk in de weer in de tuin van campus Wervik. Dag in dag uit staan vakmannen paraat om het Bumperproject klaar te stomen.

Van slingertouw tot basketdoel, van klimpalen tot klimmuur. Tal van speelelementen van oerdegelijk materiaal zorgen ervoor dat kinderen uit de leefgroepen, bezoekers en wie weet ook begeleiding hun energie kwijt kunnen in het avontuurlijke speelpark. Niet genoeg met deze speelelementen? Spring op de fiets en kronkel wat rond op het gloednieuwe fietsparcours of leef je uit in het aanpalende ravotbos!

In het speelpark wordt voorts niet enkel geravot. Twee outdoor gesprekshoeken op houten vondels nodigen begeleidend personeel uit om samen met de jongere naar buiten te trekken op zoek naar wat zuurstof en weg van de gebruikelijke gespreksruimtes.


Opties zat dus op de nieuwe locatie, die allemaal tegen een serieuze stoot kan. Vandaar de verwijzing naar de bumper, die heel wat kan opvangen. En dit alles met de steun van VIPA en tal van lokale sponsors. Nu is het enkel nog wachten op laatste afwerkingen vooraleer we de natuur zijn gang laten gaan om de bruine modder in te wisselen voor een diepgroen grastapijt, klaar voor uren speelplezier.
139 weergaven

Comments


bottom of page