top of page
  • Paul Paepe

Vakantie, weet je wel?

Juni is diplomamaand. Tenzij je wordt verwezen naar september, uiteraard. Xplo vzw is een half jaar jong. Te vroeg om gewikt en gewogen te worden. Maar een eerste indruk is er ongetwijfeld al wel.

'First impressions often lie, they often fool the naked eye', zo formuleerde Fisher Z het al in 1979. Toch vormen we binnen een heel kort tijdsbestek een eerste indruk, die nadien erg resistent blijkt tegen nieuwe impressies.


Laat er echter geen misverstanden over bestaan: er is bergen werk verzet tijdens het voorbije half jaar. Heel dikwijls achter de schermen en daardoor niet onmiddellijk zichtbaar voor iedereen. Erkenningen, verzekeringen, ICT, arbeidsreglement, (externe) communicatie, personeels-administratie, begroting, enz., allemaal prioritaire randvoorwaarden die de basis vormen waarop we ons Xplo huis bouwen.


Want daar is het ons tenslotte om te doen: een (nog) betere werking uitbouwen voor alle cliënten en medewerkers van Xplo vzw. En hiervoor hebben we jullie straks nodig! In campusoverschrijdende debat- & discussiegroepen willen we het hebben over inhoud en vorm van onze hulpverlening. Van de praktische implementatie van onze reconversiedossiers tot de verdere uitbouw van ons hulpverleningsaanbod, van een ondersteunende procedure bij agressie-incidenten tot een transparant en functioneel organogram: als beleids- & directieteam leggen we de basis, met zijn allen maken we er pas echt iets van dat het verschil maakt.


Maar eerst ... is er vakantie. Met zicht op zee of hoog in de bergen, met een goed boek en een heerlijke cocktail of met het zweet parelend op de rug na een heerlijk lange wandeling, helemaal in je eentje of samen met gezin, familie en/of vrienden, te midden het feestgedruis of ergens in the middle of nowhere : iedere vogel zingt zoals hij gebekt is. Wat maakt het ook uit, als de batterijen straks maar weer opgeladen zijn voor een energiek volgend werkjaar.


Geniet ervan!112 weergaven

Comments


bottom of page