top of page
  • Annelies

Stofwolken in Wervik ...

En dat is niet zomaar! Ingrijpende infrastructuurwerken drongen zich immers op, zomaar uit het niets. Het (eerste) leed is inmiddels bijna geleden. Maar daarmee is nog niet alles van de baan.

Half juni kregen we plots te horen dat de kleuterafdeling van basisschool De Graankorrel, onze naaste buren, abrupt moest sluiten wegens instabiliteit van het gebouw. Omdat dit gebouw met een 'passerelle' (een verbindingsstuk op de eerste verdieping – zie foto 1) vasthing aan één van onze gebouwen, waren we meteen rechtstreeks betrokken partij. Na overleg met experten werd, omwille van veiligheids-redenen, beslist om de passerelle af te breken en zo de gebouwen los te koppelen van elkaar.


Dat gebeurde evenwel niet ongemerkt. Het vroege aanvangsuur van de sloopwerken stelde het geduld van langslapers de voorbije weken danig op de proef. Bovendien werd de tuin van leefgroep Okidoki hierdoor ook nog eens tijdelijk onbruikbaar. Een dikke laag stof en een bijna gehalveerde badkamer annex berging zijn voorts de stille, maar onmiskenbare getuigen van de werken.


Intussen is De Graankorrel gestart met de afbraak van hun gebouw. Een waar spektakel, het gebouw is immers negen meter hoog, dat men tegen het bouwverlof hoopt af te ronden. Op 1 september wil men het schooljaar aanvatten in de andere vleugel, aangevuld met containerklassen op de parking aan de overzijde van de straat. Op de plaats van de gesloopte vleugel komt er een nieuwbouw, zodat (ver)bouw(ings)werken dus nog een flinke periode ons deel zullen blijven.137 weergaven

Comentarios


bottom of page