top of page
  • Greta Bulckaert

Een knoop om niet te vergeten

Dinsdag 17 oktober werden op elk van onze drie campussen witte geknoopte lakens buiten gehangen. Dit naar aanleiding van de jaarlijkse Werelddag van verzet tegen armoede. Omdat armoede nog steeds een onrecht is!

Vele van onze kinderen, jongeren en gezinnen leven in armoede en krijgen weinig kansen. Uit vele onderzoeken is voorts gebleken dat kinderen en jongeren die opgroeien in (kans)armoede veel angst en stress kennen. Dit kan blijvende gevolgen hebben op hun persoonlijkheidsontwikkeling en hun welbevinden. Armoede heeft meestal ook een negatieve impact op het relationeel functioneren in de gezinnen en in het contact met anderen.

Het is dan ook een oproep om in onze begeleiding aan gezinnen een verhoogde aandacht te hebben om de basisrechten in orde te brengen en de gezinnen toe te leiden naar de gepaste hulpverlening of organisaties die mensen verenigen die in armoede leven. Naast het ijveren voor de basisrechten is oog hebben voor de gekwetste binnenkant een even belangrijke hefboom in de begeleiding.

Zo helpen we als Jeugdhulp mee het verschil te maken!45 weergaven

Σχόλια


bottom of page