top of page
  • Paul Paepe

Dromenvanger

De Warmste Week bleek opnieuw een enorm succes. Als Xplo vzw tekenden ook wij in met een dossier 'de Wensenkaravaan', waarmee we hopen zoveel als mogelijk dromen van onze kinderen, jongeren en gezinnen te (helpen) realiseren.


'Dromen is erg belangrijk. Je kan alleen iets realiseren als je je er een voorstelling van kunt maken', zo stelt de Amerikaanse regisseur George Lucas. En zo is het maar net. Dromen van kinderen, jongeren en gezinnen die in begeleiding zijn, verschillen in essentie niet van deze van zij die niet in begeleiding zijn. Alleen hebben eerstgenoemden veelal geleerd dat er een (in perceptie onoverbrugbare) kloof gaapt tussen droom en werkelijkheid. Hun (kans)kaarten liggen in realiteit meestal ook niet zo gunstig. Wij willen hen graag een correctieve ervaring bieden: sommige dromen zijn (ook voor hen) het nastreven waard en zelfs effectief realiseerbaar.


In antwoord op onze oproep kregen we meer dan zeventig dromen of wensen ingestuurd. Hieruit selecteerden we een 25-tal die we - met en door de dromers - proberen te vatten in een totaalspektakel. Met dit spektakel willen we een inkijk geven in de (droom)wereld van ons doelpubliek en zo aantonen dat de grens tussen beiden (ook) op dit vlak bij momenten flinterdun is. Geprogrammeerd binnen 'Spots op West' brengen we die op 5 en 6 juli ten tonele in Westouter. De overige dromen en wensen krijgen hun beslag in de loop van 2024.


Wordt dus vervolgd ...129 weergaven

Comments


bottom of page