top of page
  • Sylvie Pauwels

Co-housing als tussenstap

In december 2023 startte Xplo campus Kortrijk met hun co-housing project te Marke. Drie jongeren wonen er samen in een huis in de straat en zetten er hun eerste stappen naar zelfstandig wonen. Begeleiding is dagelijks aanwezig, behalve op zondag. Co-housing met begeleiding zet in op een ondersteunend en professioneel netwerk.

Het project biedt niet alleen een plek om te wonen, maar ook een gemeenschap om deel van uit te maken. Bij de opstart werd de buurt uitgenodigd om kennis te maken en zetten we aldus de eerste stappen in het creëren van een netwerk rond de jongeren.  Daarnaast wordt ook hun eigen netwerk betrokken op de co-housing.

 

In de co-housing wordt de nadruk gelegd op openheid, huiselijkheid, ondersteuning, begeleiding, transparantie, veiligheid en betrouwbaarheid. Samenleven in een huis biedt een gemeenschappelijke omgeving waar jongeren samen kunnen groeien, leren en zich ontwikkelen, terwijl ze nabijheid hebben van begeleiding. 

 

Ondertussen is er de nabijheid van begeleiders Pascal, Tom, Sonja en Eline, die de jongeren coachen om eventuele problemen of uitdagingen sneller op te pikken en mee aan de slag te gaan. De inhoud van de begeleiding kan variëren van het bieden van advies en ondersteuning bij dagelijkse taken tot het helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden voor zelfstandigheid.

84 weergaven

Comentários


bottom of page