top of page
  • Paul Paepe

Ahoi, captain!

Met gepaste trots kunnen we aankondigen dat Xplo vzw en de Walhoeve vzw samen eigenaar zijn geworden van een zeewaardig zeilschip. In samenwerking met enkele extra partners in de regio willen we de boot straks inzetten voor tal van begeleidingsdoelen, kaderend binnen de verdere uitbouw van de ondersteuningsmodule.

In een zesdelige human-interest televisieprogramma (straks tijdens het voorjaar te zien op Canvas), wordt de droom van 89-jarige Willy Bontinck bewaarheid: Joris Hessels en Titus De Voogdt gingen met een groep vrijwilligers en buurtbewoners uit de Muiden (Gent) aan de slag om zijn oude zeilboot weer helemaal zeewaardig te maken. Met ons dossier 'golfslag/polsslag' werden wij door Willy en zijn dochter vervolgens uitverkozen als 'goed doel' en kunnen ons bijgevolg de nieuwe eigenaars van deze elfmeter lange tweemaster noemen.


De boot meert half oktober aan in de jachthaven van Nieuwpoort. Na de verdere opknapwerken aan het interieur zullen we de 'Ghent Dolphin' op diverse manieren inzetten tijdens onthemings- & korte belevingstrajecten, time-out, dagbesteding, enz.

221 weergaven

Comments


bottom of page