top of page
  • Paul Paepe

Poupehan à la carte

De tijd van de klassieke groepskampen ligt al enige tijd achter ons. Net zoals in de dagdagelijkse praktijk staat ook de vakantieperiode in het teken van maatwerk: hoe kunnen we voor elk kind / elke jongere net die zaken aanbieden die aansluiten bij de interesses van de betrokkene en daarnaast ook net voldoende uitdaging inhouden ?

Toen Philippe M. en Jessica B. (jazeker, onze 'ambassadeurs' die in 2020 en 2022 reeds naar Santiago de Compostelle stapten/fietsten ten voordele van Xplo campus Roeselare) aanboden om tijdens de zomer van 2023 een vakantiehuis te huren en deze als uitvalsbasis aan te bieden voor jongerenkampen, zeiden we uiteraard geen 'neen'.

Gedurende het voorjaar werd vanuit La Trao (de ondersteuningsmodule) vervolgens overlegd met alle afdelingen die interesse betoonden.

Het resultaat van alle denkwerk was een gevarieerd lappendeken van heel diverse programma's, waarbij het vakantiehuis dienst deed als 'hub' voor individuele tochten, als pleisterplaats voor gezellige bijeenkomsten, vertrekpunt voor activiteiten allerlei, enz. Ruim 20 jongeren, 6 contextfiguren en 7 begeleiders maakten op verschillende momenten van dit aanbod gebruik.


Opnieuw een dikke merci aan Philippe & Jessica voor hun niet-aflatende inzet voor de kinderen, jongeren en gezinnen van onze organisatie.71 weergaven

Comments


bottom of page